Spounty » Specials » Effectief trainen
Spounty, de spacebounty

Effectief trainen met je eigen lichaamsgewicht

Je kan trainen om verschillende reden en op verschillende manieren. De een traint om af te vallen, de andere om meer spieren te krijgen, of om gewoon fit te blijven. De een doet het in de sportschool op apparaten, de andere met gewichten. In deze special wordt echter een aantal oefeningen uitgelegd die je met je eigen lichaamsgewicht doet. Ook komen hier volledige workouts die je met je eigen lichaamsgewicht kan doen in te staan.

Waarom trainen met je eigen lichaamsgewicht?

Trainen met je eigen lichaamsgewicht heeft vele voordelen. Ten eerste heb je geen dure apparatuur of een abonnement op de sportschool nodig. Je kan de oefeningen gewoon thuis uitvoeren. Veel mensen die een abonnement op de sportschool hebben gaan er niet of nauwelijks naartoe. Simpelweg omdat ze het niet op kunnen brengen om wéér in de auto of op de fiets te stappen. Nog een voordeel is dat het veel tijd scheelt, aangezien je niet op en neer naar de sportschool hoeft te verplaatsen.

De belangrijkste reden is echter dat je met fitnessapparatuur vaak maar 1 spier(groep) tegelijk traint. Met oefeningen die je met je eigen lichaamsgewicht doet train je vaak meerdere spiergroepen tegelijkertijd. Je krijgt ook een stabieler lichaam, doordat je bij veel oefeningen je coördinatievermogen moet gebruiken. Ook train je met bijna alle oefeningen je core. En een sterke core is de basis voor een sterk lichaam.

Oefeningen die je kan doen met je eigen lichaamsgewicht

In deze special vind je artikelen die oefeningen beschrijven en uitleggen hoe je de oefening uit moet voeren. Je zult verbaasd zijn hoeveel effectieve oefeningen je kan doen zonder allerlei dure apparatuur. Als je de uitleg aanhoudt, voer je de oefening ook goed uit. Als je afwijkt van de uitleg kan je verkeerd trainen.

De PT Pyramide, om je kracht-uithoudingsvermogen te trainen

De PT Pyramide is een workout waarbij men kracht-uithoudingsvermogen traint. In deze workout zit een warming-up en een cooling-down verwerkt, waardoor het een verantwoorde workout is. De PT Pyramide w…

Trainen met je eigen lichaamsgewicht; Pull-up

De pull-up is een oefening waarbij men het eigen lichaam gebruikt als weerstand. Vooral de rug en de armen worden bij deze oefening getraind.

Trainen met je eigen lichaamsgewicht; Push-up

De push-up is een oefening waarbij vooral de borst en de triceps wordt getraind. Het is een oefening waarbij het eigen lichaamsgewicht wordt gebruikt.

Trainen met je eigen lichaamsgewicht: Squat

Een squat is een kniebuiging. De term squat wordt wereldwijd gebruikt in de krachtsportwereld. De squat is een oefening waarbij je vooral je benen en bilspieren traint.
Gepubliceerd door Spounty op 23-01-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!